Relatiecoaching

Als je er samen niet uitkomt...

Hebben jullie de laatste tijd veel ruzie? Het gevoel dat jullie uit elkaar gegroeid zijn? Voel je je regelmatig onbegrepen, afgewezen of juist steeds bekritiseerd?

Jullie houden misschien nog wel van elkaar, willen elkaar eigenlijk niet kwijt, maar zijn op de een of andere manier in een negatieve spiraal beland. En wat je ook probeert, het lukt niet om er met z'n tweeën uit te komen. Je hebt weleens aan relatietherapie gedacht, maar dat lijkt zo 'zwaar', of éen van jullie ziet dat niet zitten. Dan is relatiecoaching misschien iets voor jullie. In een rustige huiselijke omgeving ontrafelen we samen het negatieve patroon waarin jullie zitten. Je gaat herkennen wat er eigenlijk gebeurt als jullie daarin verzeild raken, en hoe je het kunt stoppen. Je gaat jezelf en de ander beter begrijpen, jullie kunnen weer maatjes worden in plaats van elkaar te bevechten.

logo EFTIk werk hierbij met de EFT (Emotionally Focused Therapy) methode. EFT is bij veel mensen bekend van het boek Houd me Vast van grondlegger Sue Johnson.

Stress en je relatie

Sinds 1999 help ik als coach/counselor mensen te herstellen van een (bijna) burn-out. Steeds vaker ben ik het 'thuisfront' hierbij gaan betrekken. Langdurige stress bij een van beide partners kan een enorme wissel op de relatie trekken. Het is niet makkelijk om samen te leven met iemand die moe en prikkelbaar is, om het minste geïrriteerd of van slag is of waar juist 'helemaal niets uit komt'.

Je kunt je allebei onbegrepen, verwaarloosd en alleen gaan voelen, wat alleen maar meer stress betekent. Voor de éen kan dat betekenen dat het herstel van de burn-out langzamer verloopt of stagneert, de ander moet oppassen dat het hem of haar niet ook teveel wordt...

Ik ben me gaan verdiepen in EFT omdat ik denk dat aandacht voor béide partners in zo'n situatie serieuze relatieproblemen kan voorkómen. En als er al spanningen in de relatie zijn is EFT een mooie effectieve manier om deze aan te pakken en op te lossen. Zodat je elkaar weer als maatjes kunt helpen met de dagelijkse stress om te gaan.

 

Karin maakt je bewust van je patronen die je relatie beïnvloeden en geeft concrete handvatten om ermee aan de slag te gaan. Ze is een luisterend oor, meevoelend, warm, analytisch, en ze heeft gevoel voor humor!

Melania en Jarno
Kamille Coaching Arnhem
Emmastraat 45a
6828 HB Arnhem
Nederland
06 - 11 34 34 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Designed by Meneer Web - Arnhem